Matchspelskväll

Matchspel with Jakob Bergenwall

About this class

Upptäck hur kul det är att tävla i tennis! Ta chansen att träna matchspel mot andra. För barn 9-17 år och nu även för vuxna! Vi delar upp spelarna i olika pooler baserade på ålder och nivå. Under tre timmar får ni spela flera korta singelmatcher och dubbelmatcher på tid där alla får möta alla inom sin pool. De yngre spelarna (9-11 år) spelar med gröna maxitennisbollar där vi tillämpar enkel poängräkning med ett poäng per vunnen boll. Servarna sker crosscourt i riktiga serverutan. De äldre spelarna kommer hjälpa till att döma och räkna poäng. Vi tillämpar IF SO Tours regler för serven där 1:a-serve och 2:a-serve sker ovanifrån. Sen får de även en 3:e-serve som de får välja om de istället vill slå underifrån utan studs. De äldre spelarna (12-17 år) och vuxna spelar med gameräkning och hårda tennisbollar, där både 1:a- och 2:a-serven sker ovanifrån (ingen 3:e-serve).

Vi utser ingen totalsegrare utan uppmuntrar till att alla ska få känna sig som vinnare. Målsättningen är att deltagarna ska få träna på att spela matcher och få en positiv känsla för matchspel.

Det bjuds på lättare fika och medaljutdelning till alla deltagande barn.

Anmälan behöver ske senast två dagar innan eventet. Vi sätter spelschema och domarschema som meddelas på plats.

Anmälningsavgiften på 750 kr går bra att betala antingen via appen med kort, via faktura, alternativt swisha till nummer 123 511 41 52. Vänligen meddela namn och ålder på barnet i samband med anmälan.

Vid frågor eller funderingar nås vi på info@bergenwalltennis.se

Location

Tennisstadion, Södra Fiskartorpsvägen 20, Stockholm, Sverige

Session Photos

Reserve a spot

This activity is cancelled.

Share this class

Taught by

971dbe0d514b396bf91e73727bef141fb1538fe2

Jakob Bergenwall

En engagerad tennistränare, född 1985, med många år inom yrket. Försöker förmedla en positiv och utvecklande känsla i min undervisning. Började som barn spela tennis i Vallda TK, där jag tränade och (...)